SMARTii | Kínai „nemzeti terv” a 3D nyomtatásra – FRE3DEE BLOG
605
post-template-default,single,single-post,postid-605,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Kínai „nemzeti terv” a 3D nyomtatásra – FRE3DEE BLOG

Kínai „nemzeti terv” a 3D nyomtatásra – FRE3DEE BLOG

Kínai „nemzeti terv” a 3D nyomtatásra – FRE3DEE BLOG.

Kína Ipari és Információtechnológiai Minisztériuma kétéves „nemzeti tervet” („Az ország additív gyártóiparának promóciós terve 2015-16-ra”) dolgozott ki. Lényege, hogy sok lábon álló működő 3DP ipar alakuljon ki az országban. Az ambiciózus terv legfontosabb elemei: a kínai piac tartsa a lépést a nemzetközivel, minél nagyobb legyen a nemzetközi piacból való részesedése, a légjármű- és más fontos iparágakban a 3DP minősége érje el a világszínvonalat.

Az a tény, hogy a kormány külön tervet dolgozott ki a technológia közeljövőjére, elárulja, mennyire fontosnak tartja a következőgenerációs gyártásban. Eddig csak magánszemélyek, a vállalati szféra – önkéntesen – promótálta a 3D nyomtatást. A hivatalos állami támogatás fontos lökést adhat a további fejlődésnek.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.