SMARTii | Találmányok
72
page-template-default,page,page-id-72,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Találmányok

a SMARTii-től

Önként vállalt missziónk, hogy ötleteinket kifejlesszük és termékként piacra vigyük.

Nagyképűség nélkül azt gondoljuk, hogy több eredeti ötletünk is van. Mindegyik találmányunk, fejlesztésünk különböző fázisban van. Mivel valami új dolog, megoldás kifejlesztése sok pénzt, energiát és türelmet igényel, ezért csak lassan haladunk.

Ezen az oldalon több találmányt is bemutatunk, különböző mélységben kibontva az innováció lényegét, piacérettségét vagy éppen használhatóságát. Némely esetben csak minimális információt tudunk kiadni, hogy később még szabadalmaztathassuk.

Az első csoportban azokat a találmányokat mutatjuk be, amelyek szabadalmaztatását már elindítottuk.

Steam Engine Revolution – A Gőzgép Forradalma

Csapatunk kifejlesztett egy olyan anyagot maelyre építve lehetséges lesz a gőzgépek forradalmi fejlesztése.

A projektről bővebben a SER projekt weboldalán találhatóak informácók >>>

a SER projekt aktuális publikus prezentációja >>>

FireProofSystem – Tűzálló palack és tartály rendszer

A vegyipar biztonságának kulcsa a gyúlékony anyagok biztonságos tárolása. Világszerte tudósok és fejlesztők ezrei gondolkoznak és dolgoznak azon, hogy biztonságosan tudják tárolni a tűz és robbanásveszélyes gázokat és folyadékokat.

A FPS-el ellátott tároló egység (tartály) bármely olajszármazékot, metánt, ammóniát, hidrogént képes biztonságosan és több órán keresztül nyílt lángnak kitetten tárolni.

Az FPS proof-of-concept tesztről készült video a YouTube-on >>>

Bővebben az FPS-ről >>>

SWDW

Az SWDW találmány egy új, csak zöld/megújuló energiával működtetett, több szintű technológiai fejlesztés, amely képes tengervízből, ásványvíz minőségű ivóvizet készíteni. Egy egyedi tulajdonsága ennek a technológiának, hogy személyes és ipari méretű használatra is alkalmas.

Bővebben az SWDW-ről >>>

Magma Tank

A MagmaTank (a későbbiekben MT) fejlesztésekor abból indultunk ki, hogy alapvetően nagy sűrűségű hőtárolásra van szükség, vagyis nagy hőkapacitást relatíve kis helyet foglalva kellene megoldani. Több évig tartó kísérletezés során kifejlesztettünk egy olyan rendkívüli hőkapacitású, szilárd állapotú anyagot, amely 1m3-ben képesek voltunk 380 kWh hőenergiát eltárolni. Összehasonlításképpen 1 m3 ólom felmelegítéséhez és megolvasztásához 250 kWh energia kell, vagyis ekkora a hőtároló képessége.

A technológia jelenleg a koncepció modell (proof-of-concept) szinten túl van, EU definíció szerint: TRL 4.

Bővebben a Magma Tank-ról >>>

MWe (Modular Wind Engine)

A TRIZ módszer alapján megvizsgáltuk a piacon lévő szélerőgép technológiákat, és megállapítottuk, hogy ezek vagy a légellenállás vagy a Bernoulli elv alapján működnek. Sikerült egy olyan szélerőgép konstrukciót megalkotnunk és tesztelnünk, amely a fenti két effektust egyszerre használja és kiküszöböli a jelenlegi szélerőgépek teljesítmény korlátozó hátrányait.

A SMARTii team által kifejlesztett MWe villamos energia termelése költséghatékonyabb a jelenlegi szélerőgép technológiáknál.

Bővebben MWe-ről >>>

GET (Green Enegy Tower) – Zöld Energia Torony

A GET egy zöldenergiát gyűjtő és tároló berendezés, amely képes egy átlagos családi házat fűteni, ellátni használati melegvízzel és elektromos enerigával.

A GET projektet EUREKA támogatással valósítottuk meg 2014-ben. A sikeres prototípus tesztek után befektető partnert keresünk a piacra vitelhez.

Bővebben a GET-ről >>>