SMARTii | Befektetőknek
6
page-template-default,page,page-id-6,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Befektetőknek

Tisztelt Leendő Befektető Partnerünk!

A SMARTii team küldetése a fejlesztés, az innováció, amely sok forrást, kreativitást, tudást, energiát, kitartást és pénzt igényel. Nos legutóbbiból van a legkevesebb, ezért szükségünk van finanszírozó partnerre a projektek megvalósításához.

Az első mérföldkő a proof-of-concept, vagyis, hogy működik az elmélet, legalább kicsiben. Ennek elérése is komoly kihívást jelent, ha a “konyhapénzből” kell finanszírozni. Általában ezt még valahogyan el szoktuk érni, de ennél a pontnál már pénz nélkül megáll a tudomány.

Éppen ezért befektető partner(eke)t keresünk!

Tisztában vagyunk azzal, hogy nem az a legcélravezetőbb, ha a saját weboldalunkon írogatunk magunkról nagyon szépeket és várjuk a sültgalambot. Nem voltunk restek elmenni tanulni, voltunk startup inkubációs tanfolyamon és a mai trendnek megfelelő marketing anyagokat kezdtük elkészíteni a projektjeinkről:

 • One Pager
 • 2 oldalas (Vezetői összefoglaló)
 • BMC (Business Model Canvas)
 • 5 min. pitch presentation
 • Üzleti terv

Sokat tanultunk és ezer köszönet Zolinak és Csabának a Climate KIC-től. Saját oldalunkon azért talán leírhatjuk, hogy ettől függetlenül egy kicsit különbözőnek gondoljuk magunkat a mai “startup” trendtől, nem csak a korunk és tapasztalatunk miatt, hanem ötleteink száma és fejlesztési módszereink miatt is. Számunkra nem a verseny a fontos hanem, hogy végre partnert találjunk, akivel együtt sikerre vihetjük valamelyik projektünket.

Évek óta készítünk különböző mélységű anyagokat, dokumentációkat fejlesztéseinkről, projektjeinkről, eddig nem sok sikert aratva. A sikertelenség sok tényezőből áll össze, úgy mint a siker is. Képesek vagyunk megújulni, elfogadni a kudarcot, levonni a tanulságokat és változni. Tudjuk, hogy nem értünk mindenhez, ezért is gondolkodunk csapatban és partnerekben.

Persze meg kell valljuk, hogy minket leginkább a megoldás megtalálása, a kreatív csapat-munka, a TRIZ által adott útmutatás alapján egy eredeti eszköz nulláról való felépítése, az olcsó de tartós rész-megoldások kialakítása érdekelnek.

Mint fent írtuk, befektető partner(eke)t keresünk aktívan.

Mit értünk mi partner alatt?

 • Olyan partnerre vágyunk, aki a hiányzó erőforrás(oka)t tudja hozni/biztosítani a projektünkhöz és ezért cserébe a társunk a sikerben.
 • Olyan partnert szeretnénk, aki nem futamodik meg az első akadálynál, hanem bízik benünk, hogy amit vállaltunk azt meg tudjuk csinálni, oldani, fejleszteni.
 • Aki tisztán, érthetően kommunikál velünk és válaszol ha kérdezünk.

Mit szoktunk mondani magunkról – mit tudunk adni mi a partnerségben ?

 • Kommunikáció: csak a frankót vagyis tőlünk kamuzást nem fog hallani a partner, csak az egyenes, öszinte beszédet
 • Tervezést, felkészülést – mindig felkészülünk a tárgyalásra, prezentációra…
 • Pontosságot – egyrészt utálunk késni, mert az időrablás, másrészt először tervezünk, becslünk és utána mondunk számokat, időt, teszünk vállalást, nem ütünk hasra és nem beszélünk a levegőbe…

Kedves Látogató, leendő partnerünk, ha a fentiek után még mindig érdekel milyen projekteken dolgozunk aktuálisan, akkor látogasd meg Találmányok oldalunkat.

Ha felkeltette figyelmedet és érdekel miről szól a SID innovációs módszer, amelyet alkalmazunk, akkor a SID oldalunkat ajánljuk figyelmedbe.

Vagy írj nekünk levelet: info[kukac]smartii.net címünkre.