At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
SMARTii | Moduláris Szélerőgép
SMARTii | Moduláris Szélerőgép
208
page-template-default,page,page-id-208,page-child,parent-pageid-72,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Moduláris Szélerőgép

Az MWe legfőbb értékei

MWe-on-10-emeletes_700x326

Az MWe (Modular Wind Engine) több előnnyel is rendelkezik a piacon lévő szélerőgépekhez képest:

  • Költséghatékony

A jelenlegi legelterjedtebb vízszintes tengelyű szélerőgépeknél a fajlagos beruházási költség kb. 1 m€/MW, ugyanez az MWe esetében ~0,7 m€/MW.

  • Elhelyezés

A MWe szélturbina további előnye, hogy akár meglévő műtárgyakon is elhelyezhető. Nem kell több tízméteres tornyokat építeni, így a MWe szélerőgép beruházás költség hatékonyabbá válik a versenytársakhoz képest. Ideális elhelyezés lehet a szén és atomerőművek ún. Heller-Forgó típusú hűtőtornyaira telepíteni az eszközt.

  • Újdonságérték

A moduláris szélerőgép (MWe) alapvető technológiai újdonsága, hogy a Bernoulli effektust és a légellenállást kisebb méretű, modulárisan elhelyezett vitorlák sorozatával hasznosítjuk.

  • Szélsebesség

A jelenlegi szélerőgépeket 20m/s szélsebességnél ki kell kapcsolni biztonsági okokból. Ez azt jelenti, hogy pont akkor kapcsoljuk ki őket, amikor a legnagyobb fajlagos teljesítményt adnák. Az MWe szélerőgép a beépített nyomatékszabályozó rendszerrel akár 50m/s (180km/h) szélsebesség esetén is biztonsággal és maximális teljesítménnyel üzemeltethető.

  • Üzemeltetés

A moduláris kialakítás következtében az MWe szélerőgép fenntartási költsége 20%-al alacsonyabb. Az MWe üzem közben is javítható.

  • Környezetvédelem

Az MWe működése során nem keletkezik ultrahang, és a berendezés hangereje nem nagyobb, mint az erdő felett elzúgó szélé. Egyetlen alkatrész sebessége sem haladja meg a szél sebességét, ezért nem veszélyes a madarakra.

MWe-on-Heller-Forgó.png